New announcement. Learn more

Njerëzit që qëndrojnë pas Alongsiders Europe

Bashkudhëtarët është një lëvizje mbarëbotërore me mijëra të rinj që ecin secili përkrah një udhëtari ose një udhëtare më të re. Lëvizjet lokale udhëhiqen në nivel lokal dhe mbështeten nga ekipi ndërkombëtar.

Bashkudhëtarët më parë punonin vetëm në botën në zhvillim, ndërsa tani kjo lëvizje po përhapet në botën perëndimore. Një fazë e re emocionuese. Në Holandë, ne po punojmë me një ekip në rritje për të lehtësuar këtë lëvizje. Më poshtë prezantojmë veten.

Ekziston edhe një rol për ty brenda Bashkudhëtarët Evropë. Ne kemi disa opsione për të shërbyer brenda lëvizjes Bashkudhëtarët. Shkoni te 'Shërbeni me ne' dhe shikoni mundësitë.

Mart-Jan

(Drejtori) Pas një karriere profesionale në industrinë petrokimike, Mart-Jan jetoi me familjen e tij në Azinë Juglindore për 6 vjet me dëshirën për të dishepullizuar dhe bërë të njohur Krishtin. Duke u njohur nga afër me Bashkudhëtarët në Kamboxhia (dhe duke menaxhuar ndërtimin e një kampingu atje), ai tani drejton lëvizjen Bashkudhëtarët në Evropë. Pasi ka parë rezultatet në Azi, ëndrra e tij tani është të shohë të rinjtë në Evropë të marrin gjithashtu detyrën e dishepullizimit.


Talitha

(Koordinatore zhvillimi) E trajnuar si infermiere dhe me një zemër të kujdesshme për njerëzit, Talitha u zhvendos (së bashku me Mart-Jan) në Kamboxhia për të shërbyer dhe dishepull. Pasi pa modelin Bashkudhëtarët për dishepullizim në Kamboxhia, ajo tani dëshiron të shohë që kjo të ndodhë edhe në Evropë. Ajo është e prekur nga kujdesi që secili Bashkudhëtar ka për një fëmijë: duke luftuar së bashku - duke festuar së bashku. Ajo është e pasionuar për të ndihmuar lëvizjen të rritet në Evropë. Talitha është gruaja e Mart-Jan dhe nënë e 3 fëmijëve. Ajo pëlqen të lexojë, të shijojë natyrën dhe të këndojë.

Serbiana Terolli

(Koordinatore Shqiperia) Studente e diplomuar për drejtësi, Serbiana jeton në Tiranë dhe është pjesë e Alo! Mik Albania. Ajo i do fëmijët dhe është e inkurajuar kur sheh një lëvizje si Alongsiders që po zhvillohet në Shqipëri. Ajo që e frymëzon atë është fakti që Jezusi ecën përkrah nesh individualisht dhe ajo është apasionuar  të shohë një të ri që ndjek shembullin e Jezusit dhe ecën përkrah një fëmije tjetër. Çfarë bekimi i mrekullueshëm është të jesh në gjendje të pranosh Vetë Perëndinë duke mirëpritur një fëmijë dhe duke ndarë besimin tënd me ta! Asaj i pëlqen të lexojë, të ecë dhe të mësojë gjuhë të reja.

Michael Frost

(author, lecturer, speaker) I have been aware of Alongsiders for many years, having first encountered their work in Phnom Penh. It’s an amazing movement that calls on us to become big sisters and brothers to vulnerable children who would otherwise walk alone through very challenging circumstances. I’m delighted to hear that Alongsiders has now launched in Europe, where it’s desperately needed.

 

This product has been added to your cart

CHECKOUT